Tableau Vivant – levende billeder lavet af ler// Billedkunst med børn


Tableau Vivant betyder levende billeder. Jeg har før skrevet om et tableau vivant forløb (som du kan finde på forsiden under DIY → Billedkunstprojekter eller HER) Dette Tableau Vivant er meget anderledes end det andet, og tager ikke udgangspunkt i et eksisterende kunstbillede, men elevernes egen fantasi. Derudover har eleverne arbejde med ler, og ikke fotografering.

Om forløbet:

Eleverne blev sat sammen i grupper af 3-4 stykker, og skulle derefter sammen vælge “et sted”, fx skoven, stranden, biografen – lige præcis hvad gruppen nu end kunne tænke sig. Herefter skulle hvert medlem af gruppen lave en figur af ler, som passede til det valgte sted, og derefter skulle gruppen sammen udforme en platform til stedet. Jeg havde på forhånd været i den lokal købmand for at hente nogle papkasser (ganske gratis), som eleverne kunne bruge – hvilket alle valgte at gøre. Lerfigurene og papkasserne blev malet, og de der havde ekstra tid lavede små detaljer af ler, pap og træ – og flere grupper var ydermere udenfor for at hente blade/sand m.m.

Her er elevernes færdige tableaus:

I skoven:1 62

På stranden:53

I cirkus:4

I mangel af bedre udstillingsmuligheder blev elevernes tableaus udstillet foran deres klasseværelse. Det var en fin idé, men det var lidt svært for de andre skoleelever at holde fingrene for dem selv (deraf de opsatte “nix pille” skilte 😉 )

tableau vivant af ler

Ved første øjekast synes elevernes tableaus måske ikke som det “mest fantastiske”, men kigger man på kreativiteten, er jeg meget tilfreds. Skov tableau nr. 2 er fx blevet angrebet af en bjørn, hvorfor nogle af de (stakkels) lermennesker mangler ben og arme. Der er blevet bygget bål, og en af mændene har en fin rygsæk på. Strand tableau nr. 2 og cirkusgruppen er også gået all-in med ekstra tilbehør, og det vakse øje vil spotte popcorn, candyfloss, glimmer, en grill med røde pølser osv. Dét er da ret fint, hva? 🙂

Jeg håber, I kan bruge ideen? Smid endelig en kommentar, hvis I har spørgsmål eller blot vil skrive en hilsen.

-Frk.September

Følg:
SeptemberBLOG på Facebook SeptemberBLOG på BlogLovin SeptemberBLOG på Google+ RSS feed fra SeptemberBLOG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *