Sådan køber du UV-sikkert / solbeskyttende tøj til dit barn. VicceDrea børneBLOG


Find ud af hvordan du beskytter dit barn bedst mod solens skadelige stråler. Læs om UV-beskyttende tøj til børn.

Nu nærmer foråret sig, og dermed bliver solen kraftigere og kraftigere, og måske skal du endda på ferie med dine børn /dit barn til et land, hvor solens stråler er endnu mere skadelige? Vi har derfor samlet en række gode råd til dig, som gerne vil vide noget mere om UV-beskyttelse, hvad det er – og hvad du kan gøre. Afslutningsvis viser vi noget tøj, som beskytter dit barn mod UV-strålerne og fortæller hvordan du passer bedst på tøjet.

Solcreme er nummer 1 i kampen mod solen, men alle med børn ved, at det ikke lige altid er sagen at få smurt solcreme ud over hele kroppen. Måske leger børnene også i vandkanten hvor både vand og sand tager cremen af, næsten lige så hurtigt som den er kommet på? Det kan derfor være en rigtig god, og meget fornuftig, løsning at købe noget solbeskyttende / UV-beskyttende tøj til dit barn. Tøjet dækker som regel barnets mest udsatte steder så som, mave, ryg, skuldre, nakke og lår, altså de steder hvor barnet ikke er vant til at få sol.

 

Hvad er solbeskyttende tøj?

Alt tøj kan som udgangspunkt bruges som solbeskyttende tøj, dog vil der ALTID trænge noget sol igennem, så helt sikkert kan du aldrig blive. Helt sikker kan du dog blive med tøj der har UV-beskyttelse med en UPF faktor på 50+. De fleste børnetøjsmærker er begyndt at lave tøj med indbygget UV-beskyttelse, som fx Hummel, Color Kids og Quicksilver der alle er gået ind i kampen mod solens skadelige stråler.

 

Hvordan virker UV-beskyttelsen i tøjet?

Det kan måske virke mærkeligt, at man kan lave tøj med UV-beskyttense, men det er såmen ganske simpelt. Tøjet er simpelthen vævet på en sådan måde, at solens ultraviolette stråler ikke kan trænge igennem og nå den fine barnehud. Tøjet kan også være “påsprøjtet” et middel som gør tøjet UV-sikkert, dette er dog ikke farligt for barnets hud.

 

Og hvad er UV og UPF så egentlig?

UPF betyder kort og godt UV Protection Factor (ultraviolet beskyttelsesfaktor). UPF angiver, hvor meget UV-stråling (både UVA og UVB) der bremses af et stykke tekstil. Faktor 15 ses i dag som god beskyttelse, så 50+, som det meste UV-beskyttende badetøj har, er derfor meget god beskyttelse. Faktisk så slipper der kun 2 % UV-stråler (solens stråler) igennem med UPF 50+.

Klik her for at se UV-beskyttende tøj til børn

 

Nedenunder har vi fundet fire bud på solbeskyttende / UV-beskyttende tøj til børn. Tøjet koster mellem 99 kr. og 199 kr. stykket og kommer i mange forskellige størrelser. Alle fire dele har en UV-beskyttelse på 50+.

Color Kids UV- sommerhat Color Kids UV- T-shirt Hummel bade-heldragt Quiksilver T-shirt

 

Når du har købt UV-beskyttende tøj, er det vigtigt at du passer godt på det, så tøjet ikke bliver unødvendigt slidt og derved mister en del af sin UV-beskyttelse.

Sådan behandler du bedst solbeskyttende tøj:

  • Følg altid vaskeanvisningen i tøjet
  • Brug IKKE skyllemiddel, da det i værste tilfælde kan modvirke UV-beskyttelsen
  • Skyld tøjet efter dit barn har bade i klor- og saltvand
  • Lad tøjet tørre i skyggen og IKKE i direkte sol
  • Stryg IKKE tøjet
  • Tørretumble IKKE tøjet
Følg:
SeptemberBLOG på Facebook SeptemberBLOG på BlogLovin SeptemberBLOG på Google+ RSS feed fra SeptemberBLOG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *