Sådan laver du Op art billeder // Billedkunst med børn


Som jeg har nævnt tidligere, arbejder jeg som lærer på en skole. Her underviser jeg blandt andet i billedkunst. Som billedkunstlærer er jeg ofte på jagt efter inspiration, og under denne jagt er jeg faldet over Fru Billedkunst (I finder hendes inspirerende hjemmeside lige HER – den er et besøg værd, så gør jer selv den tjeneste at tjekke den ud).

Fru Billedkunst har lavet en del “Op art” med sine elever, og jeg valgte at gøre hende kunsten efter. Alt inspiration og de to illustrationer af keglen og hånden kommer derfor fra hendes hjemmeside, billederne af det færdige arbejde (desværre ikke alle i lige god kvalitet) er mine egne.

Jeg lavede op art kugler og hænder med en 5. klasse, og det var en stor succes hos eleverne. De der blev før færdige lavede derefter geometriske firkanter på ternet papir (Den idé kan I ligeledes findes på Fru Billedkunsts hjemmeside)

Illustration der viser hvordan du laver op art hænder og kugler: (Jeg klippede billederne ud, så der kun var tre på en række, og så kunne eleverne gå op og hente den næste række, når de var nået dertil. Det gjorde arbejdet lettere for de elever der havde svært ved at overskue opgaven, men synliggjorde også selve processen idet arbejdet blev fulgt trin for trin) Eleverne brugte i øvrigt også deres egen hånd som den første skabelon.

sådan laver du op art

Det færdige resultat: op art hænder op art med 5 klasse

Der findes mange andre sjove op art opgaver, så synes dine elever, det er sjovt, så er der endnu mere inspiration at finde på nettet. God arbejdslyst, og skriv endelig en kommentar hvis du har feedback.

/Frk.September

Følg:
SeptemberBLOG på Facebook SeptemberBLOG på BlogLovin SeptemberBLOG på Google+ RSS feed fra SeptemberBLOG

En tanke om "Sådan laver du Op art billeder // Billedkunst med børn"

  1. Kære Thilde
    Sikke nogle flotte billeder dine unger har lavet 🙂
    Har lige kigget lidt på din fine blog – den ser rigtig spændende ud. Godt der snart er ferie med lidt mere tid til at tjekke den ud 🙂
    Kreative hilsner fra
    FruBilledkunst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *