Genbrug toiletruller til sjove aktiviteter med børn // DIY toiletruller


Som billedkunstlærer er jeg altid på jagt efter sjove aktiviteter, jeg kan lave med mine elever. Ofte gerne med materialer der er lettet at komme til, og som ikke koster en bondegård. Her har jeg fundet ud af, at toiletruller altid er et kæmpe hit, idet der praktisk talt ikke er den ting, du ikke kan lave med toiletruller. Du kan på ganske kort tid samle ret mange sammen og er du selv lærer så bed dine elever om hjælp – inden ugen er omme vil du have en masse gratis materiale, og de fleste elever synes, det er fedt at kunne hjælpe til (Det samme gælder forresten med dåser fra fx majs og hakket tomater, så bed dem samle dem sammen også, mens de er i gang).

Nedenunder ser du blot et lille udpluk af, hvad du kan bruge toiletrullerne til – flere billeder vil komme til løbende, så hold øje 🙂

1) Som frø “spiringsstation” til natur/teknik – hvorefter planterne plantes ud bagefter.
2) Som maleredskab når der skal males billeder
3) Til at tegne dyr på. Fold enden sammen, så der dannes to  spidse øre, og lav din egen uglefamilie.
4) Sæt hjul på og lav biler

toiletruller

5) Bland lim og sand til en tyk masse og rul dine rør rundt i massen. Mal og dekorer (vælg selv dit eget tema) og lim  rullerne på en plade. Du har nu fine blyantsholdere til bordene i klasseværelset.

toiletrulle2

6) Lav flotte “wallstickers” ophæng, kun fantastien sætter grænser. Mal fx rullerne i forskellige farver for at give en mere spændende resultat. Hammer et par små søm op, som rullerne kan hænge på, eller sæt dem fast med elefantsnot/lærerens tyggegummi.

toiletruller1

Håber et par af ideerne kunne bruges? 🙂

-Frk.September

Følg:
SeptemberBLOG på Facebook SeptemberBLOG på BlogLovin SeptemberBLOG på Google+ RSS feed fra SeptemberBLOG

En tanke om "Genbrug toiletruller til sjove aktiviteter med børn // DIY toiletruller"

  1. Jeg er VILD med de her idéer med toiletrullerne! Nemt og simpelt at gå til, og det kræver ikke det helt store. Er selv billedkunstlærer og stjæler med arme og ben hvad jeg kan komme i nærheden af 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *