Anderledes, sjove selvportrætter // Billedkunst med børn


Jeg har en del billedkunstprojekter liggende på computeren, og nu er det vidst på tide, at ideerne bliver delt med andre. Dette er en idé til, hvordan du laver anderledes, sjove selvportrætter med børn. Disse selvportrætter er lavet med en 5. klasse, men kan sagtens laves med andre klassetrin også. Jeg kan naturligvis ikke dele billeder af mine elever, derfor er deres ansigter sløret, men jeg tænker at I godt kan forestille jer det “rigtige” resultat uden grå overstregninger 😉 :)

Sådan gør du:

I starten af skoleåret tog jeg billeder af alle mine elever, hvilket viste sig at være en god idé, da de efterfølgende er blevet brug til mange forskellige projekter. I dette tilfælde printede jeg deres ansigter ud i A4-størrelse, i farve.

  1. Bed eleverne dele deres ansigt i to (ned gennem gennem panden, næsen og munden), så der derved er et “halvt ansigt” på hver side.
  2. Lim de to ansigtsdele på hvert deres stykke hvide papir.
  3. Ansigtet skal nu laves færdigt. Jeg valgte temaet “5. klasse på månen”, men du kan vælge lige hvad du synes, fx “Hvis jeg var et dyr” eller lignende.
  4. Med den resterende halvdel af ansigtet fik eleverne lov at lave collage. Her var opgaven at finde et øje, en halv næse, en halv mund osv. fra reklamer (Disse billeder blev dog ikke specielt gode, men eleverne havde det sjovt med at finde forskellige ansigtsdele, og det gjorde også, at de der blev hurtigt færdigt med deres måneansigt, havde noget andet at lave.

Her er de færdige resultater, som blev afsluttet med en ramme og derefter udstillet på skolen. Jeg håber, I kan bruge ideen? :)

/Frk.September

anderledes selvportrætteranderledes selvportrætter 1

Følg:
SeptemberBLOG på Facebook SeptemberBLOG på BlogLovin SeptemberBLOG på Google+ RSS feed fra SeptemberBLOG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>