Kaffe, Kina og Kinesere


Kaffe lykke

Jeg faldt over dette billede på Instagram, for et par uger siden, og jeg synes simpelthen, at det er så sødt, hyggeligt og rigtig – for ja, der kan virkelig være meget lykke i en god kop kaffe!

Jeg befinder mig, som I sikkert har opfanget (?) i Kina lige pt. og er der noget kineserne ikke kan finde ud af, så er det at lave kaffe. De drikker det simpelthen ikke. Eller nej, det er ikke sandt, de prøver at kunne lidt det, og der findes da også et par kaffecafeer alla Starbucks og lignende, men 1) Det er dyrt at drikke kaffe i Kina. 2) Det smager bare ligesom ikke rigtig godt. Jeg ved ikke helt, hvad de gør, når de laver kaffe (jeg tænker at de heller ikke selv er helt klar over det 😉 ). 3) Det er super dyrt at købe kaffebønner, og det eneste du rent faktisk kan købe, er pulver-kom-i-kop-tilsæt-varmt-vand-rør-rundt kaffe i den tarveligste udgave du kan tænke dig. Så som I nok kan fornemme, så er det rimelig meget op ad bakke, at drikke kaffe i Kina, hvilket til tider godt kan være lidt hård, for en kaffeelsker som jeg.

Men åh, hjælpen er nær. Jeg har aldrig været McDonalds typen, men på McCafe har jeg fundet kaffe! Heller ikke her er det den bedste kop kaffe man får (forstil dig en kold kop kaffe der er blevet varme op igen, omtrændt sådan smager det meste kaffe), men priserne er fine, og når det alligevel skal være halvdårligt kaffe, så kan man jo lige så godt gå efter prisen. Hr. Kæreste og jeg har derfor været på McCafe flere gange for at få et skud kaffe. Og når man har en af de dage, hvor alt bare er lidt gråt (ja, altså ikke kun pga. smoggen) og rammer sådan en dag, sammen med en McBarista (det kalder de sig faktisk, deres ord, ikke mine) der er over gennemsnittet i kaffebrygning, så kan kaffe rent faktisk være balsam for sjælen.

IMG_2369

Tilbage til billedet det hele startede med: Der kan være meget lykke i god kop kaffe! Synes du ikke?

-Frk.September


Følg:
SeptemberBLOG på Facebook SeptemberBLOG på BlogLovin SeptemberBLOG på Google+ RSS feed fra SeptemberBLOG

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>