Jeg tænker ikke dette indlæg behøver så meget introduktion, idet der vidst kun er at sige; VELBEKOMME
Ingredienser:
Dejen:
- 300 g hvedemel
- 100 g smør eller margarine
- 50 g gær
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 1 dl mælk
Fyld:
- 150 g smør
- 150 g brun farin
- 3 tsk kanel
Fremgangsmåde:
1) Smuldre gæren og tilsæt sukker. (Se hvordan det efter få minutter er blevet til en flyvende masse) Varm smør og mælk, tilsæt til gæren når det er lunkent. Tilsæt salt og mel og ælt dejen til den er glat og ensartet
2) Lad dejen hæve mens du laver fyldet.
3) Del dejen i 4 lige store portioner. Rul den ene portion ud så fladt som muligt. Tag en stor tallerken og skær en rund form ud. (VIGTIGT: flyt den runde form over på et stykke bagepapir med det samme, det glemte jeg nemlig selv, og den var rent svær at flytte efterfølgende) Smør nu den runde dej med fyld. Rul portion nr. 2 ud og læg den ovenpå den første, tilsæt derefter fyld. Fortsæt indtil alt dejen er brugt.
Sæt et glas/æggebæger i midten og skær som vist på billedet. Tag derefter to stykker og vend dem udad, to gange, og saml enderne. Fortsæt indtil alle ender er snoet rundt to gange. VOILA, en flot stjerne kanelsnegl.
4) Bag ved 200grader i midterste ribbe i 15-20 minutter.
5) Nom nom, velbekomme.
Hvis du ikke er til kanel, så lav den med Nutella i stedet for, det skulle efter sigende også være rigtig lækkert.
-Frk.September
Den er bare SUPER fin…:)
Tak